ΤΑ ΛΑΜΠΕΡΑ ΚΡΥΣΤΑΛΛΑ ΤΟΥ CHRIS: ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ

επαγγελματική φωτογράφηση κοσμημάτων

ΤΑ ΛΑΜΠΕΡΑ ΚΡΥΣΤΑΛΛΑ ΤΟΥ CHRIS: ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ

Ο Chris μας πήρε τηλέφωνο στα μέσα του καλοκαιριού του 2016. Είπε πως ανοίγει ένα online κατάστημα με νυφικά κοσμήματα. Χρειαζόταν μία επαγγελματική φωτογράφηση κοσμημάτων.

Αφορούσε τόσο τις φωτογραφήσεις μόδας, όσο και τα προϊόντα για το κατάλογο του e-shop.
Συζητούσαμε αρκετές ημέρες πριν βάλουμε μπρος για την οργάνωση. Εκτός από την λήψη κι επεξεργασία εικόνων, αναλάβαμε ολόκληρη διαδικασία παραγωγής. Αυτό σήμαινε την επιλογή μοντέλων, ειδικών (make-up artist, stylist κ.λπ.), φορεμάτων, όπως και κατάλληλων τοποθεσιών για τα γυρίσματα.

Επαγγελματική φωτογράφηση κοσμημάτων: fashion part

Η φωτογράφιση μόδας αποτελούνταν από δύο μέρη. Το πρώτο μέρος έπρεπε να γίνει σε εξωτερικό χώρο. Σε διαφορετικές τοποθεσίες θα εκτελούνταν φωτεινές φωτογραφίες με στυλ. Το δεύτερο μέρος θα γινόταν στο στούντιο. Το μοντέλο με επιλεγμένα κοσμήματα θα φωτογραφιζόταν για την ενημέρωση της ιστοσελίδας του Chris.
Η ημέρα των γυρισμάτων ήταν πραγματικά γεμάτη και δημιουργική. Σε 14 ώρες εργασίας και 5 επισκέψεις τοποθεσιών, μαζέψαμε δεκάδες GB πολύτιμου υλικού.

Φωτογραφίες για online κατάλογο: δεχτήκαμε την πρόκληση

Το δεύτερο αίτημα μας ήταν η φωτογράφηση προϊόντων. Δηλαδή, η επαγγελματική φωτογράφιση κοσμημάτων για το online κατάστημα. Όταν ανοίξαμε το κουτί με τα κοσμήματα, καταλάβαμε με πόση αγάπη και μαεστρία είχαν φτιαχτεί. Κομψά και πλαισιωμένα λαμπερά κρύσταλλα σίγουρα θα έδιναν πιο λαμπερό κι εντυπωσιακό look σε μια νύφη. Όμως οι αστραφτερές πέτρες έκρυβαν ένα δύσκολο ζήτημα για εμάς. Η λήψη κι η επεξεργασία των κοσμημάτων έπρεπε να διατηρούσε τη λάμψη και την ομορφιά τους. Τα διάφανα κρύσταλλα σε λευκό φόντο, έπρεπε να φαίνονταν καλά. Λευκό σε λευκό – είναι πάντα μια μεγάλη πρόκληση για έναν επαγγελματία φωτογράφο. Ακόμα και τα καλύτερα brands της αγοράς δεν μπορούν να παινεύονται για τις -υψηλής ποιότητας- εικόνες σε αυτό το συνδυασμό. Αλλά το αίτημα του πελάτη ήταν αυτό. Κι εμείς δεχτήκαμε την πρόκληση.

Ένα λαμπερό μέλλον για τα θαυμάσια κρύσταλλα

Λίγα reshoots. Αμέτρητα συστήματα φωτισμού. Δεκάδες τρόποι μετεπεξεργασίας. Περισσότερο από 300 λεπτά τηλεφωνικών συνομιλιών με τον πελάτη (η απόσταση έκανε τις δικές της ρυθμίσεις). 94 φλιτζάνια καφέ και 15 πικρές σοκολάτες. Και… finally! Είχαμε επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα! Ο πελάτης, όπως κι εμείς ήμασταν ικανοποιημένοι με τις φωτογραφίες. Με μεγάλη μας χαρά παραδώσαμε και το τελευταίο αρχείο. Η παραγγελία εκτελέστηκε επιτυχώς. Και, το πιο σημαντικό; Αποκτήσαμε την πολύτιμη εμπειρία και τις δεξιότητες, που σίγουρα θα τα χρειαζόμασταν σε μελλοντικά μας έργα. Ευχόμαστε στον Chris οικονομική ευημερία κι ένα λαμπερό μέλλον για τα θαυμάσια του κρύσταλλα!

Εδώ μπορείτε και εσείς να ζητήσετε τιμή για φωτογράφηση κοσμημάτων για την επιχείρησή σας.

Εδώ θα βρείτε τους 5 χρυσούς κανόνες για online πωλήσεις κοσμημάτων. Τσεκάρετε κι αναβαθμίστε τις γνώσεις σας!

Επαγγελματική φωτογράφηση κοσμημάτων studio Επαγγελματική φωτογράφηση κοσμημάτων studio Επαγγελματική φωτογράφηση κοσμημάτων studio

Επαγγελματική φωτογράφηση κοσμημάτων e-shop  Επαγγελματική φωτογράφηση κοσμημάτων e-shop Επαγγελματική φωτογράφηση κοσμημάτων e-shop

Επαγγελματική φωτογράφηση κοσμημάτων          Επαγγελματική φωτογράφηση κοσμημάτων e-shop    Επαγγελματική φωτογράφηση κοσμημάτων e-shop

Επαγγελματική φωτογράφηση κοσμημάτων     Επαγγελματική φωτογράφηση κοσμημάτων      Επαγγελματική φωτογράφηση κοσμημάτων      Επαγγελματική φωτογράφηση κοσμημάτων

 

No Comments

Post A Comment