ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Εάν είστε ιδιοκτήτης ακινήτου και σκέφτεστε να το πουλήσετε, να το ενοικιάσετε και, συνεπώς, να το δείξετε στους πελάτες σας, τότε αυτό το άρθρο προορίζεται για εσάς. Εδώ θα μιλήσουμε για το πιο σημαντικό εργαλείο διαχείρισης της περιουσίας – την επαγγελματική φωτογράφιση ακινήτων. Αφιερώστε 4 λεπτά στην ανάγνωση και θα μάθετε τα πάντα για την επαγγελματική φωτογράφιση ακινήτων, τα είδη, τα χαρακτηριστικά, τις παγίδες και άλλες λεπτομέρειες.

Φωτογράφιση ακινήτων για πώληση

Η φωτογράφιση ακινήτων για πώληση είναι ένας δημοφιλέστατος είδος της φωτογραφίας αρχιτεκτονικής. Επενδύστε άφοβα σε αυτό το είδος, αν επιθυμείτε να τα πουλήσετε γρήγορα και επικερδώς. Μόνο οι επαγγελματικές φωτογραφίες ακινήτων έχουν τη δυνατότητα να υπογραμμίσουν τα πλεονεκτήματα του αντικειμένου και να αποφύγουν τις ανεπιθύμητες λεπτομέρειες. Μην ξεχνάτε ότι, οι επαγγελματικές φωτογραφίες λαμβάνονται με χρήση του ειδικού εξοπλισμού. Ο κατάλληλος φωτισμός κι η απαραίτητη επεξεργασία δίνουν σε φωτογραφίες την πινελιά που θα τις ξεχωρίζουν από άλλες αμυδρές και ελάχιστα ενημερωτικές φωτογραφίες αντικειμένων σε ειδικές ιστοσελίδες. Είναι αποδεδειγμένα ότι, οι επαγγελματικές φωτογραφίες ακινήτων προσελκύουν περισσότερους επισκέπτες σε websites ακίνητης περιουσίας. Ως αποτέλεσμα, οι ιδιοκτήτες και οι πράκτορες λαμβάνουν περισσότερες κλήσεις από τους πιθανούς αγοραστές. Αυτό, από την πλευρά του, συμβάλλει στην αύξηση της πιθανότητας εξεύρεσης του τελικού αγοραστή.

Φωτογράφιση ξενοδοχείων και δωματίων

Οι επαγγελματικές φωτογραφίες, χωρίς υπερβολή, συνεισφέρουν σημαντικά στις πωλήσεις. Σε αντίθεση με τον πιθανό αγοραστή ακινήτων που αναφερθήκαμε παραπάνω, ο τουρίστας δεν έχει την ευκαιρία να δει το ξενοδοχείο πριν από την κράτηση του. Ως εκ τούτου, οι φωτογραφίες του ξενοδοχείου κυριολεκτικά εξετάζονται με κάθε σχολαστικότητα. Θα μου πείτε, οι τουρίστες διαβάζουν τις κριτικές και αναζητούν τις παράλληλες πληροφορίες για να καταλήξουν στην τελική τους επιλογή. Αλλά οι φωτογραφίες του ξενοδοχείου εξακολουθούν να αποτελούν την πρώτη και τη βασική εντύπωση του αντικειμένου. Αυτό γνωρίζουν οι περισσότεροι ξενοδόχοι, που σημαίνει ότι, οι ιστοσελίδες όπως η booking.com είναι γεμάτες από επαγγελματικές φωτογραφίες. Ακριβώς για αυτό το λόγο, ο κάθε νέος παίκτης του τομέα θα πρέπει να προσφέρει στην αγορά αν όχι τις καλύτερες, τουλάχιστον ίσες ποιοτικά φωτογραφίες του ξενοδοχείου του.

Φωτογράφιση για Airbnb

Αν νοικιάζετε σπίτι, διαμέρισμα, δωμάτιο ή σκάφος, απλώς επιβάλλετε η επαγγελματική φωτογράφιση των εσωτερικών χώρων. Να ξέρετε ότι, μόνο ο επαγγελματίας φωτογράφος ακινήτων μπορεί να αναδείξει όλα τα πλεονεκτήματα του σπιτιού σας. Οι επαγγελματικές φωτογραφίες ακινήτων έχουν την ισχυρότητα να μετατρέψουν τους επισκέπτες της σελίδας σας στην AirBnb και άλλους πόρους στους επισκέπτες του σπιτιού σας. Διαβάστε περισσότερα για αυτό στο post «Φωτογράφιση για Airbnb».

Φωτογράφιση ταβερνών και εστιατορίων 

Ο σύγχρονος κάτοικος της πόλης έχει αμέτρητες ευκαιρίες για βραδινές εξόδους. Στο Διαδίκτυο υπάρχουν χιλιάδες συστάσεις καφετεριών, ταβερνών και εστιατόριων. Το μόνο που μας απομένει είναι να επιλέξουμε σωστά αυτό που μας αρέσει. Η επιλογή συνήθως εξαρτάται από τρεις βασικούς παράγοντες: το εσωτερικό χώρο, την ατμόσφαιρα και την κουζίνα. Επομένως, η επαγγελματική φωτογράφηση των καφέ και των εστιατορίων αποτελείται από ορισμένα είδη γυρισμάτων. Κι είναι η φωτογράφηση εσωτερικών χώρων, η φωτογράφηση life style κι η φωτογράφιση τροφίμων, συχνά με food styling. Οι επαγγελματικά στημένες φωτογραφίες του εσωτερικού χώρου που ανεβάζουν τη διάθεση και προκαλούν την όρεξη, είναι η καλύτερη επένδυση που θα σας γεμίσουν τις αίθουσες με πελάτες.

Βιντεοσκόπηση ακινήτων

Τα βίντεο είναι πολύ δημοφιλή στα κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook, το Instagram, και γενικά σε όλο το Διαδίκτυο. Διότι περιέχουν και  παρέχουν πολλές πληροφορίες. Η βιντεοσκόπηση της ακίνητης περιουσίας αποτελεί πολύ ισχυρό εργαλείο για να πεισθεί ο πιθανός αγοραστής ή επισκέπτης. Με τη βοήθεια του βίντεο μπορεί να παρουσιαστεί η διάταξη των εγκαταστάσεων, ο κλίμακας, ο φωτισμός κι άλλες σημαντικές πτυχές. Επομένως, σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να προσθέσετε το επαγγελματικό βίντεο στο πακέτο σας.

Αεροβιντεοσκόπηση και αεροφωτογράφηση ακινήτων

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο από τα drones γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς. Οι όψεις από ψηλά βοηθούν τον επισκέπτη να πάρουν μια γεύση της τοποθεσίας του ακινήτου και να εμπνευσθούν από το περιβάλλον. Επομένως, η αεροφωτογραφία και το αεροβίντεο είναι η τέλεια προσθήκη στην κλασσική αρχιτεκτονική φωτογραφία, που αυξάνει σημαντικά την πιθανότητα να κερδίσετε τον πελάτη σας.

Εικονικές περιηγήσεις ακινήτων 

Ένα εξαιρετικό διαδραστικό μέσο για τη λεπτομερή εξοικείωση με το αντικείμενο της ακίνητης περιουσίας και τη δημιουργία της αίσθησης παρουσίας είναι η εικονική περιήγηση. Ο θεατής φαίνεται να βρίσκεται μέσα στο ακίνητο και, πατώντας τα βέλη και τα κουμπιά, κάνει τη βόλτα του γύρω από την περιοχή. Από τεχνική άποψη, η εικονική περιήγηση αποτελείται από τις πανοραμικές φωτογραφίες που διασυνδέονται από ειδική διεπαφή. Η διεπαφή περιλαμβάνει το μενού, την πλοήγηση, τα βοηθητικά κουμπιά που βοηθούν τον θεατή να πλοηγηθεί. Η εικονική περιήγηση σε ακίνητα μπορεί να γίνει ακόμη πιο ενδιαφέρουσα με την προσθήκη των hot spots: φωτογραφιών, βίντεο, μουσικής, κινούμενων σχεδίων. Εδώ και εδώ μπορείτε να δείτε τα παραδείγματα των εικονικών περιηγήσεων.

Επαγγελματική φωτογράφιση ακινήτων – απλά μαθηματικά

Εάν νομίζετε ότι το κόστος για την επαγγελματική φωτογράφηση είναι πολύ υψηλή, εφιστώ την προσοχή σας σε αυτή την παράγραφο. Να φανταστείτε ότι έχετε μικρά διαμερίσματα σε θέρετρα, όπου υπάρχουν πολλά άλλα παρόμοια διαμερίσματα. Ως επιμελής επιχειρηματίας και φιλόξενος οικοδεσπότης καλά κάνετε και επενδύετε στην ανακαίνιση και την επίπλωση των διαμερισμάτων. Τα καμαρώνετε όλα με τη ψυχή σας, τα διακοσμείτε με τα αντικείμενα της τέχνης κι άλλα απαραίτητα πράγματα, έτσι ώστε το διαμέρισμα να είναι όχι μόνο βολικό, αλλά κι άνετο. Ταυτόχρονα, σας δημιουργούν την ιστοσελίδα του διαμερίσματός σας με τις φωτογραφίες των χώρων και τα στοιχεία επικοινωνίας για την κράτηση. Στη συνέχεια, τοποθετείτε την προσφορά και την διαφήμιση σας σε εξειδικευμένα sites και περιμένετε τους πελάτες. Σε κάθε στάδιο της διαδικασίας έχετε πληρώσει ένα σημαντικό ποσό, το οποίο θα θέλατε να το επιστρέψετε το συντομότερο δυνατό.

Και τώρα φανταστείτε ότι, δεν διαθέσατε τα λεφτά σας στις φωτογραφίες και δεν παραγγείλατε την επαγγελματική φωτογράφιση υψηλής ποιότητας. Τι θα συμβεί; Ο δυνητικός πελάτης θα βρει τη διαφήμιση, θα του αρέσει η περιγραφή των διαμερισμάτων, θα μπει στη σελίδα σας και … θα φύγει. Και το χειρότερο; Θα φύγει για πάντα. Μόνο και μόνο, επειδή οι φωτογραφίες δεν τον εντυπωσίασαν. Στη συνέχεια θα επιλέξει το γειτονικό διαμέρισμα με πιο συνετό οικοδεσπότη και τις ελκυστικές φωτογραφίες. Και όλα, όσα επενδύσατε για την άφιξη αυτού του πελάτη, θα είναι άδικα χαμένα λεφτά. Η ακριβή και σύγχρονη σελίδα, ο μεγάλος προϋπολογισμός διαφήμισης κι η δραστηριότητα στα κοινωνικά δίκτυα είναι ανίσχυρα παράγοντα, εάν το προϊόν ή η υπηρεσία δεν παρουσιάζονται κατάλληλα. Μην κάνετε τα λάθη που περιγράψαμε, βάλτε στόχο την επαγγελματική φωτογράφιση των ακίνητών σας.

Φωτογράφιση ακινήτων: 5 λόγοι για να παραγγείλετε την υπηρεσία μας

Το Light and Dark Studio είναι η ομάδα των επαγγελματιών φωτογράφων.

Τεχνικές γνώσεις

Όχι μόνο αποφοιτήσαμε από τις καλύτερες σχολές φωτογραφίας, αλλά βρισκόμαστε συνεχόμενα σε διαδικασία κατάρτισης και βελτίωσης των προσόντων μας. Γνωρίζουμε πώς ακριβώς λειτουργεί το φως, ποιες γωνίες θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν καλύτερα κατά τη φωτολήψη ακινήτων και ποια είναι η  ιδανική ώρα για την φωτογράφηση.

Επαγγελματικός εξοπλισμός

Ο επαγγελματικός φωτογραφικός και βίντεο εξοπλισμός που διαθέτει το στούντιο μας, μας επιτρέπει να υλοποιούμε την εργασία σε οποιεσδήποτε συνθήκες για την επίτευξη του μέγιστου αποτελέσματος.

Επίσημο στούντιο

Το στούντιο μας είναι μια επίσημη επιχείρηση. Είμαστε καταχωρημένοι στο Μητρώο της Δ.Ο.Υ., στο Εμπορικό Επιμελητήριο και άλλα απαραίτητα κρατικά αρχεία. Η παραγγελία σας θα προστατεύεται με επίσημη τεκμηρίωση (τιμολόγιο). Σε περίπτωση, αν είναι επιθυμητό, συντάσσεται συμφωνητικό.

Ταλέντο

Οι φωτογράφοι μας έχουν άπιαστο ταλέντο και βλέπουν αυτό που οι άλλοι δεν αντιλαμβάνονται. Ως εκ τούτου, κατά τη λήψη των ακινήτων σας, εμείς θα ανακαλύψουμε και θα απεικονίσουμε τις υπέροχες λεπτομέρειες, τις οποίες πιθανότατα δεν γνωρίζετε καν.

Είμαστε έμπιστοι

Εάν σκέφτεστε ακόμα, δείτε το εντυπωσιακό πελατολόγιό μας. Είναι οι εταιρείες που μας εμπιστεύτηκαν τη φωτογράφιση των προϊόντων, των υπηρεσιών και των εγκαταστάσεών τους. Πολύ πιθανών, σε αυτή τη λίστα να βρείτε τους γνωστούς σας 🙂 Εάν όμως πήρατε την θετική απόφαση σας, δείτε

Πώς να παραγγείλετε τη φωτογράφιση ακινήτων

Στείλτε μας το μήνυμα στο e-mail info@light-n-dark.com, επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά +306951661016, αφήστε τα στοιχεία σας στη φόρμα επικοινωνίας. Μπορείτε ακόμα να στείλετε το μήνυμα μέσω του FB ή του Instagram. Θα λάβετε την απάντηση το συντομότερο δυνατόν και μαζί θα κλείσουμε την ημερομηνία της φωτογράφισης του ακίνητου σας.

Εάν επιθυμείτε να διευκρινίσετε κάτι ακόμα, επικοινωνήστε μαζί μας με οποιοδήποτε βολικό τρόπο. Θα χαρούμε να σας πούμε πολλά περισσότερα.

Category
architecture